Bridgestone obouvá Ferrari FF

Ferrari si vybralo japonskou gumárenskou společnost Bridgestone jako jednoho z dodavatelů pneumatik pro originální výbavu modelu FF.

19.7.2012 | tisková zpráva | Přidat příspěvek

Bridgestone obouvá Ferrari FF

Italská čtyřkolka s dvaváctiválcem o výkonu 660 koní obouvá sportovní pneumatiky Potenza S001 od počátku tohoto roku a splňuje všechna očekávání zákazníků na obutí takto výkonného vozu.

Potenza S001 je vlajkovou lodí sportovních pneumatik Bridgestone navržených pro nejvýkonnější sportovní vozy na světě, jimž poskytuje vynikající ovladatelnost a rychlé reakce. Díky lehké konstrukci kostry pneumatiky a sníženému valivému odporu umožňuje tato pneumatika také nízkou spotřebu paliva. Potenza S001 již patří mezi pneumatiky dodávané sériově pro model Ferrari 458 Italia o výkonu 419 kW (570 k).

Bridgestone vyvíjí pneumatiky pro Ferrari a dodává je jako originální výbavu sériově vyráběných vozů z Maranella od roku 1990, kdy se pneumatiky Bridgestone poprvé objevily na Ferrari 348. Od té doby dostala pneumatiky Bridgestone celá řada nejvýkonnějších modelů Ferrari, včetně výjimečných modelů Enzo a Superamerica.