Volvo S60 Polestar bude jezdit na pneumatikách Bridgestone

Švédská specialitka od firmy Polestar o výkonu 350 koní bude jezdit na pneumatikách Bridgestone Potenza.

3.9.2013 | tisková zpráva | 5 příspěvků

Volvo S60 Polestar bude jezdit na pneumatikách Bridgestone

Pneumatiky Bridgestone Potenza o rozměru 235/40 R 19 96Y byly důkladně testovány švédskou automobilkou a schváleny pro její první sériově vyráběný model Polestar. Stanou se tak prvovýbavou nového modelu Volvo S60 Polestar s výkonem 257 kW (350 k).

Limitovaná edice Volvo S60 Polestar s pohonem všech kol byla vyvinuta pro australský trh jako pilotní projekt. První vozy byly dodány zákazníkům koncem června 2013. Budoucí uvedení tohoto modelu na ostatní trhy bude záviset na výsledcích australského pilotního projektu.

Společnost Polestar byla založena v roce 1996 ve spolupráci s výrobcem osobních vozů Volvo s cílem realizovat ambice švédské značky v oblasti motoristického sportu. Společnost Polestar se angažuje především v automobilových závodech. Takto získané zkušenosti jsou následně využívány při vývoji vozů Volvo. Prodejci Volvo nabízejí pakety Polestar pro optimalizaci výkonu motoru řidičům, kteří si přejí zvýšit výkon svých vozů Volvo.

Pneumatiky Potenza, koncipované pro vozy s velmi výkonnými motory, jsou oceňovány na základě příkladné jízdní preciznosti, rychlých reakcí a vynikající úrovně ovladatelnosti. Asymetrický dezén poskytuje vysokou úroveň bezpečnosti na mokrém i suchém povrchu.

Volvo S60 Polestar

Diskuze 5 příspěvků