Construct zabezpečil již dva milióny automobilů

Německo, Rusko, Ukrajina, Chorvatsko, ale i Malajsie nebo Dominikánská republika. Nejen po tamních ulicích jezdí vozy vybavené mechanickým zabezpečením vozidel proti krádeži Construct, které vyrobily “zlaté české ručičky”.

16.4.2014 | tisková zpráva

Construct zabezpečil již dva milióny automobilů

Vůbec první mechanické zabezpečení značky Construct bylo vyrobeno v roce 1991 na vůz Škoda Favorit. Byl to relativně jednoduchý, přesto velmi účinný systém, jehož principy jsou v současném provedení produktů firmy z Velkého Meziříčí dodnes zachovány. Svými kvalitami přesvědčil Construct vedení České pojišťovny, které v té době chtělo snížit plnění z důvodu krádeží vozidel svých klientů. Proto začala tato pojišťovna jako první poskytovat na mechanické zabezpečení slevu z pojistného, které v té době bylo několikanásobně vyšší než je nyní. Ostatní pojišťovny tento krok následovaly a slevy na pojistném na mechanické zabezpečení poskytují dodnes.

Právě na přelomu března a dubna, v roce 20. výročí schválení produktu mechanického zabezpečení jako originálního příslušenství pro vozy značky Škoda, vyrobila společnost již dvoumilióntý zámek řadící páky. Jubilejní kusem bylo zabezpečení na Škodu Roomster a Fabii (CF 016). Výrobu milióntého kusu slavila společnost v roce 2007. Výroba druhého miliónu zabezpečení v průběhu posledních sedmi let je jasný důkaz toho, že Construct překonal krizi v automobilovém průmyslu a zůstává nadále silným hráčem na trhu. Nyní se snaží proniknout mimo evropský kontinent, a to zejména na silně se vyvíjející jihoamerický trh.