Porsche Panamera vyjede na pneumatikách Michelin

Porsche Panamera bude obuto do speciálně navržených pneumatik Michelin Pilot Sport a Pilot Alpin. Tato pneumatikářeská firma účinně využila své technologické zkušenosti, aby poskytnula čtyřdveřovému Porsche optimální záběr ve všech situacích.

16.5.2009 | tisková zpráva | Přidat příspěvek

Porsche Panamera vyjede na pneumatikách Michelin

Jako přídavek k těm nejvyšším bezpečnostním standardům, přinášejí letní a zimní pneumatiky Michelin také vylepšené jjízdní vlastnosti, komfort a energetickou účinnost. Současně modely Pilot Sport a Pilot Alpin pomáhají snižovat spotřebu paliva, a tudíž i emise CO2 vypouštěné do ovzduší, při zachování sportovního stylu jízdy.

Tento výsledek je založen na vzájemné spolupráci. Tříletý projekt vedoucí k certifikaci dvou pneumatik, odráží schopnosti Mchelinu odpovědět na vysoké požadavky společnosti Porsche. Michelin Pilot Sport byl předmětem 90 minutového testu při rychlostech vyšších než 300 km/h, včetně 20 minutového super testu při rychlosti 350 km/h. Technické týmy společnosti Michelin se zaměřením na vysokovýkonné pneumatiky, vyrobily více než dva tisíce prototypů letních dezénu a tisícovku pro zimní použití. Testování bylo organizováno v různých destinacích po celém světě při teplotách minus 25°C, aby byla detailně vyzkoušena pneumatiková směs pro zimní pneumatiky.