Firestone Destination HP: nové obutí pro kompaktní SUV

Značka Firestone přichází na český trh s novinkou, s níž hodlá oslovit řidiče městských crossoverů a malých až středně velkých SUV.

26.5.2014 | tisková zpráva

Firestone Destination HP: nové obutí pro kompaktní SUV

Pneumatika Firestone Destination HP vstupuje do středního cenového segmentu s cílem poskytnout majitelům vozů SUV nejlepší hospodárnost a ovladatelnost na mokru ve své třídě, společně s dobrou úrovní jízdní stability za všech podmínek. Destination HP je v Evropě k dispozici od května 2014, zpočátku v deseti rozměrech pro kola s průměrem ráfku 16“ a 17“.

Model Destination HP má podle slov výrobce až o 35 % delší životnost bez kompromisů v oblasti bezpečnosti a své výjimečné postavení odvozuje od velmi konkurenceschopné konstrukce. Sportovní dezén běhounu byl navržen s ohledem na maximální ovladatelnost a trakci při průjezdu zatáčkou. Rozložení drážek zaručuje optimální výkon na mokru, zatímco tuhé bloky v ramenní oblasti jsou zárukou dobré přilnavosti a rychlých reakcí na řízení na suchém povrchu. Všech pět nejprodávanějších rozměrů pneumatiky Destination HP, představených v roce 2014, má na svém evropském informačním štítku hodnocení B pro přilnavost na mokru. Tento výsledek je kombinován s hodnocením C až E pro hospodárnost. Speciální konstrukce kostry pneumatiky pro vozy SUV pak umožňuje stabilní jízdní vlastnosti a dlouhou životnost.

Firestone je v současnosti pro evropské zákazníky důvěryhodnou značkou, která složila zkoušku času. Je také značkou, která se ohlíží na úspěšné působení v motoristickém sportu. Od 50. let do poloviny 70. let 20. století se účastnila závodů Formule 1 a ještě významnější je její spojení se závodem 500 mil Indianapolis, jehož vůbec první ročník, který se uskutečnil v roce 1911, vyhrál automobil vybavený pneumatikami Firestone. Od té doby je tato značka nedílnou součástí závodu Indy 500 a v roce 2013 se stal výhradním dodavatelem pneumatik.

Firestone přišel do Evropy ve 30. letech minulého století s výstavbou prvního výrobního závodu v Bilbau v roce 1931. Od té doby si na Starém kontinentu udržuje velmi pevné postavení díky silné americké tradici a nabídce kvalitních a spolehlivých pneumatik za rozumnou cenu. V současnosti sahá modelová skladba obutí Firestone od univerzálních pneumatik, přes vysoce výkonné (SZ90µ) a cestovní pneumatiky (TZ300α ) až po pneumatiky typu run-flat (SZ90 RFT). Předností všech je spolehlivost, bezpečnost a skvělý poměr cena/výkon (v létě i zimě).

Firestone Destination HP: nové obutí pro kompaktní SUV - 1 - Firestone Destination Firestone Destination2
Firestone Destination HP