Pneumatiky s obrázky? U Bridgestone nic nemožného

Bridgestone vyvinul novou technologii tisku na bočnice pneumatik, která se odlišuje od všech stávajících metod nabízených na současném trhu.

23.1.2012 | tisková zpráva | Přidat příspěvek

Pneumatiky s obrázky? U Bridgestone nic nemožného

Dosud se pro výrobu bílých pruhů a nápisů na bočnicích pneumatik používala bílá pryž. Tato metoda vyžaduje ovšem její velké množství, což může také zvýšit hmotnost pneumatiky.

Technologie tisku na pneumatiky vyvinutá společností Bridgestone nanáší na povrch pneumatiky základní vrstvu, která působí proti změnám barvy, dále inkousty a nakonec povrchovou vrstvu, chránící celek před vnějším poškozením. Díky tomuto procesu může japonská společnost vyrábět pneumatiky s kreativnějším vzhledem při současném zohlednění požadavků na ochranu životního prostředí, jako je například snižování spotřeby paliva, protože nová technologie nijak nezvyšuje hmotnost pneumatiky.

Na bočnice pneumatik je například možné natisknout originální designérské návrhy zákazníků nebo fotografie. Dokonce je možné vytištěné motivy podle přání zákazníka odstranit nebo změnit. Bridgestone plánuje, že svou novou technologii tisku na pneumatiky uvede v nejkratší možné době na trh.

Pneumatiky s obrázky? U Bridgestone nic nemožného - 1 - Printtyre Printtyre1Pneumatiky s obrázky? U Bridgestone nic nemožného - 2 - Printtyre Printtyre2