Subaru se vytasilo se zárukou 5 let

Také japonské Subaru věří více kvalitě svých vozů a nově zavádí záruku prodlouženou na pět let.

29.11.2012 | tisková zpráva | Přidat příspěvek

Subaru se vytasilo se zárukou 5 let

Majitelé nových automobilů značky Subaru zakoupených od 15. října 2012 získávají automaticky také 24 měsíční záruku navazující na záruku na nový vůz, která začne běžet po uplynutí záruky výrobce. Zákazník je tak chráněn před nepředvídanými náklady na opravy celkem pět let od první registrace vozidla.

Tato záruka patří ke standardním službám poskytovaným při koupi vozidla. Pokrývá téměř všechny díly vozidla kromě malého počtu výjimek, k nimž patří například typické opotřebitelné díly. Lze ji sjednat na všechna nová vozidla značky Subaru do 3,5 tun. Při uplatnění záručních nároků hradí CarGarantie mzdové a materiálové náklady v plné výši, aniž by zákazník musel platit jakoukoli akontaci. Při cestách na dovolenou a pracovních cestách platí záruka v celé Evropě. Záruka navazující na záruku na nový automobil je vázána na vozidlo, a proto ji lze při pozdějším prodeji převést na nového majitele vozidla.

Výhody navazující záruky mohou využít také zákazníci, kteří si koupili Subaru před 15. říjnem. Také oni mohou v době platnosti tříleté záruky výrobce uzavřít na své vozidlo navazující záruku s dobou platnosti buď na 12 měsíců (platí do 150 000 najetých kilometrů od první registrace) nebo na 24 měsíců (platí do 200 000 kilometrů). Tato volitelná záruka má stejný rozsah jako navazující záruka, kterou nyní obdrží zákazníci při koupi nového vozidla.

Záruku navazující na záruku na nový vůz lze opakovaně prodlužovat až do sedmi let od první registrace resp. celkového počtu 250 000 najetých kilometrů. Prodloužená záruka pokrývá všechny důležité a nákladné díly vozidla včetně konstrukčních celků motoru, převodovky nebo elektrických zařízení.