Získejte unikátní hodinky STI ve sbírce na pomoc dětským domovům

Velký nedostatek respirátorů i ochotných rukou - to je nyní ve zkratce jeden z hlavních problémů dětských domovů v Česku. Vyřešit se ho rozhodl Tomáš Slavata se svým týmem dobrovolníků a pomoci mu v tom mohou i subaristé.

30.3.2021 | tisková zpráva

Foto: subaru

Triatlonista a držitel ocenění Local Hero Tomáš Slavata je zvyklý bojovat s únavou i časem - a to se mu teď náramně hodí. Vlastními silami totiž zásobuje respirátory více než stovku dětských domovů, které se ocitly v nelehké situaci. Ochranné pomůcky se svými přáteli sám nakupuje a následně rozváží po celé republice. Pro představu, za jediný den dokázal šestičlenný tým do 66 domovů rozvést 9750 respirátorů FFP2, 18 900 třívrstvých roušek a 6500 dětských roušek. Udržet takové nasazení ale stojí energii i peníze.

Získejte unikátní hodinky STI ve sbírce na pomoc dětským domovům - 1 - 1 Subaru STI soutez hodinky Slavata (1)

V době největšího náporu mu Subaru poskytlo vůz na rozvážení, další logistické a finanční výzvy ale v následujících týdnech a měsících ještě přijdou. Cílem navíc není jen vyřešit problém s respirátory, ale dlouhodobě dávat dětem ze špatných sociálních poměrů šanci na slušný start do života (více si můžete přečíst níže). Subaru proto VYHLAŠUJE SBÍRKU, po jejímž ukončení jeden z dárců získá sběratelské hodinky od sportovní divize Subaru Tecnica International v hodnotě 22 021 Kč.

Získat tak můžete zcela originální hodinky STI - inspirovány leteckou historií Subaru, vyvinuty do funkčního řidičského designu. Jedná se o limitovanou sérii 300 ks pro celý svět, pro ČR je vyhrazeno 16 kusů do volného prodeje. Více informací o hodinkách se dozvíte na tomto odkazu

CHCI PODPOŘIT SBÍRKU

Skoro přesně před rokem subaristé pomohli důchodcům a samoživitelkám v nouzi, když dobrovolníkům, kteří se jim starají o nákupy, přispěli částkou přes 130 000 Kč. Jsme zvědaví, zda se tento úspěch podaří překonat!

Kdo je a o co usiluje Tomáš Slavata?

Hádky, násilí a útěky z domova. Triatlonista a podnikatel Tomáš Slavata měl krušné dětství. I přes nefunkční rodinu, kde byl běžný alkohol, drogy a prostituce, se dokázal všemu postavit. Z průšvihů jej zázračně vyvedl sport a motivace pozitivně vyniknout. Dnes se snaží dodávat životní motivaci a naději dětem, které vyrůstají v dětských domovech nebo v sociálně slabých poměrech. Nadace Via Tomáše ocenila jako srdcaře roku a v roce 2020 mu Evropská komise udělila ocenění Local Hero.

Získejte unikátní hodinky STI ve sbírce na pomoc dětským domovům - 2 - 1 Subaru STI soutez hodinky Slavata (2)

Spolu se svými kolegy se vždy snaží o přímou pomoc v podobě, jakou vyžaduje daná doba a situace. V současnosti je to tedy zejména zásobování dětských domovů potřebnými ochrannými pomůckami, dlouhodobě se ale snaží především nabízet dětem možnosti ve sportu i jiných odvětvích, kam mohou směřovat svou energii a tím změnit svůj nelehký osud.

Už ve svých 21 letech Tomáš navzdory úředním překážkám získal do vlastní péče své dva malé synovce, kteří se ocitli v dětském domově, a přes 10 let je vychovával ve společné domácnosti. Od roku 2014 má také v péči Dominika z dětského domova Vysoká Pec a Štěpána ze sociálně slabé rodiny. Více se o jeho pestrých aktivitách a zajímavé životní cestě můžete dočíst na stránkách tomasslavata.cz.