Citroën C4 Picasso poletí do vesmíru

České zastoupení Citroënu se stalo partnerem zajímavého letu na hranici stratosféry. O místě, kam poté dopadne „stratokeška” si můžete zasoutěžit až do pátku.

13.11.2013 | tisková zpráva

Citroën C4 Picasso poletí do vesmíru

Létající GPS modul zvaný stratocache Citroën C4 Picasso vynese Dropion do vesmíru již v sobotu 16. listopadu z pražské Libuše. Na samotné hranici stratosféry se tak ocitne nejen „stratokeška“ Citroën C4 Picasso, ale i balón Dropion. Z této výšky, spadne z vesmíru zase zpátky kamsi na území České republiky. Kam? To můžete zkusit tipnout sami. Zapojíte se tak do hry o přímo „vesmírné” ceny.

Čtyřiceticentimetrová stratokeška je speciální kapsle ve tvaru javorového semínka, která v sobě ukrývá GSM a GPS moduly, podle kterých ji budeme moci sledovat. Dropion, který s sebou do vesmíru semínko vynese, v sobě ukrývá hned tři navigační systémy, díky kterým bude moci svou polohu hlásit. Experiment, který v České republice nemá obdoby, je tak dalším pokusem o vývoj nových kreativních technologií.

"Vesmírný experiment, jako je Stratocaching, perfektně souzní s filozofií a vyvíjením technologií tak, jak na ně ve společnosti Citroën nahlížíme. Kreativní technologie nejsou jen základem pro vývoj nových automobilů. Je to i určitý pohled na svět, kterým se u nás řídíme. Věříme, že právě experimenty v oblasti technologie a designu posouvají hranice obyčejnosti a standardů. Jsme hrdí, že můžeme stát u tak zajímavého pokusu, jaký v České republice nemá obdoby." říká Ing. Martina Bedrnová, ředitelka marketingu Citroën Česká republika.