Autokamery Mio jsou oficiálně nejprodávanější značkou v ČR!

Světový výrobce autokamer, značka Mio, se dostala v uplynulém čtvrtletí 2020 na pomyslnou špici v žebříčku prodejů palubních kamer v České republice.

25.9.2020 | tisková zpráva

Foto: Mio

V tomto období firma prodala nejvíce autokamer na počet kusů a rovněž v kategorii utržených částek dosáhla nejvyšší hodnoty. Získala tak největší část tržního podílu v obou jím nadefinovaných kategoriích. Vyplývá to z interních údajů společnosti založených na průzkumech trh. Jde tak o pomyslného skokana trhu a dnes už můžeme říci, že i etablovaného hráče. Uzavřené statistické výsledky o prodejích černých skřínek pro vozidla přináší motoristům v těchto dnech celosvětově působící značka Mio.

Trh v Q2/2020 díky koronaviru poklesl; Mio v ročních srovnáních rostlo o 33 %

Srovnáme-li prodeje autokamer v ročních obdobích k dnešku, tedy období 7/2018-6/2019 a období 7/2019-6/2020, rostl trh autokamer v České republice tentokrát jen o 2 %. Za nízkým růstem stojí nepříznivá situace na trhu v souvislosti s navirem Covid-19, která byla znát již v březnu 2020.

Ve stejném ročním srovnání však značka Mio v prodejích autokamer rostla, a to dokonce o 33 %. Z cenových pásem si pak v Q2/2020 nejvíce zákazníci oblíbili pásmo 2490 až 2990 Kč. Potvrzuje se tak psychologická hranice nákupu autokamery do třech tisíc korun a při jejím překročení výrazné očekávání kvality a dalších doplňkových funkcí.

Nová série Mio MiVue 8xx

V TOP 25 je hned 7 modelů Mio

V žebříčku 25 nejprodávanějších autokamer v České republice v 2. čtvrtletí 2020 se tentokrát objevilo hned sedm modelů autokamer Mio. Jde o modely Mio MiVue 792 WiFi Pro, MiVue C312, MiVue 733 WiFi, MiVue C380 Dual, ale také prodejní stálice MiVue C330, a nezapomínejme také na revoluční bezdisplejový koncept autokamery v podobě MiVue J85 WiFi 2.5k (ovládaná přes mobilní aplikaci), a také se v žebříčku umístil díky nočním záběrům velmi oblíbený model MiVue C570.

Celkově má pak značka Mio má přes třicet různě vybavených autokamer na trhu a každý rok uvede několik nových modelů.

Autokamerka MiVue C570 natáčí skvělé Full HD záběry se senzorem SONY STARVIS, 150° šířkou úhlu záběru a světelností objektivu F1.8!

„Funkce v autokamerách Mio šijeme zákazníkům na míru jejich potřeb a novinky na trh uvádíme každý rok. Pokud to spojíte s velmi nízkou mírou reklamací a originálním designovým zpracováním, tak věřím, že to jsou důvody, proč si nás také čeští zákazníci postupně oblíbili,“ řekl Martin Dobeš, Country Manager pro Českou republiku a Slovensko. Za skvělými prodejními výsledky i navzdory událostem poslední doby pak vidí právě tyto důvody, společně s dobrými výsledky v nezávislých testech a s několikavrstvou zákaznickou péčí.

Produkt roku 2020 pro autokameru Mio

Výkonnost a kvalita zpracování autokamer Mio si získává příznivce nejen u youtuberů a testerů, ale i dashcammerů (řidiči sbírající „zajímavé“ záběry z různých situací na českých silnicích).

Prestižního ocenění se Mio dočkalo také od magazínu Computerworld, a sice pro autokameru MiVue 798 WiFi 2.5k. Stejné autokameře pak nezávislý magazín TESTADO udělil vysoké hodnocení 9.1! Mezi oceňované autokamery patří i MiVue C570 nebo MiVue J85 WiFi 2.5k.

Herec a dabér Pavel Soukup vyzkoušel naši novinku - MiVue 798 Dual! Co říká český dabér Arnolda Schwarzeneggera na naši autokamerku s 2.5k QHD záběry, WiFi a senzorem Sony STARVIS?

Novinky autokamer Mio pro rok 2020

Mio navíc každý rok uvádí několik technologicky pokročilých novinek. Mezi posledními byla 2.5k QHD autokamera Mio MiVue 798 WIFI, Mio MiVue C570 (Sony Starvis) nebo Mio MiVue 826 WIFI (60 fps). Debutovala nedávno rovněž s duálními kamerami pro motocyklisty (MiVue M760D).

Během tohoto roku již představila další modely, jako je MiVue C560, MiVue C314, MiVue C512 a další připravuje během následujících podzimních měsíců.

Duální motokamera Mio MiVue M760D

Více informací naleznete na www.MIO.com/CZ/ nebo v každém dobrém eshopu!